Snel naar
Inhoud

Gildehoen

Bewust betere kip van eigen bodem

Het Gildehoen is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland, om zo voor u een duurzaam stukje kip voor een betaalbare prijs te kunnen realiseren. Het vlees komt van langzaamgroeiende dieren en hebben meer ruimte. Daardoor blijven ze gezond en smaakt het vlees beter. Gildehoen kippen worden gehuisvest in stallen waar het dag en nachtritme is gewaarborgd. In een schuur waar normaal gesproken ca. 20.000 kippen worden gehouden, leven nu maximaal 14.000 kippen.

Natuurlijk ritme en plantaardig voer

De Gildehoen kippen zijn van een langzaam groeiend ras: de Hubbard en groeien op bij een normaal dag en nachtritme en in een ruime leefruimte. Dit ras is een kruising van een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke, gezonde kippen op. De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit granen bestaat.  Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro zorgen voor extra afleiding. De dieren hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

Minder antibiotica

De Gildehoen-pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Doordat Gildehoen-kuikens meer weerstand en meer tijd hebben om zelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. Alleen wanneer een dier echt ziek is, wordt antibiotica ingezet. Uitgangspunt hierbij is het dierwelzijn van de kuikens te waarborgen. Het streven is om de kuikens zonder medicijnbehandeling(en) bij de slachterij te krijgen. De meeste kippen zijn antibioticavrij opgegroeid. Bewust beter voor dier en mens.